Oedeemtherapie > Hooikoorts

Hooikoorts
Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van bloemen, grassen of planten. Het kan belemmerend zijn. De klachten zijn:
– Jeuk aan de neus, veel niezen
– Verstopte neus of een ‘loopneus’
– Jeukende, tranende ogen
– Benauwdheid
– Moeheid
Hooikoorts kan geen kwaad, maar wel vervelende klachten geven. Er zijn verschillende middelen op de markt om de symptomen te onderdrukken echter werken die helaas niet altijd voor alle soorten van dit type allergie. Wat een goed alternatief kan zijn is Medical taping.

Medical taping
Sinds een paar jaar wordt medical taping als effectief gezien tegen klachten bij hooikoorts. Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een externe huidprikkeling invloed wordt uitgeoefend op de bij het innervatiegebied horende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. De tape, de direct op de huid wordt geplakt, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen (Fysiotape, 2019). De tape wordt meestal op de rug geplakt en in sommige gevallen op de borst.

Neem contact op voor meer informatie.

 

Geachte Cliënten,

Graag uw aandacht voor het volgende:

Wij gaan onze zorg weer op een veilige en verantwoorde wijze opschalen. Onze praktijkvoering is aangepast aan de regels van de overheid aangaande ‘social distancing’ en met gebruik van het algemeen hygiëneprotocol voor paramedici.

We starten eerst met de behandeling van patiënten met toename van de ernst van de klacht als deze langer uitgesteld wordt.
Voorafgaand aan elk consult stellen wij u de volgende vragen:

Kunt u 1 of meerdere vragen met JA beantwoorden? Neem dan eerst contact met ons op voordat u naar de praktijk komt.

Vragen?
0318 – 240 321
info@jonckheid.nl

Met vriendelijke groet,

Team Jonckheid