Oedeemtherapie > Hooikoorts

Hooikoorts
Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van bloemen, grassen of planten. Het kan belemmerend zijn. De klachten zijn:
– Jeuk aan de neus, veel niezen
– Verstopte neus of een ‘loopneus’
– Jeukende, tranende ogen
– Benauwdheid
– Moeheid
Hooikoorts kan geen kwaad, maar wel vervelende klachten geven. Er zijn verschillende middelen op de markt om de symptomen te onderdrukken echter werken die helaas niet altijd voor alle soorten van dit type allergie. Wat een goed alternatief kan zijn is Medical taping.

Medical taping
Sinds een paar jaar wordt medical taping als effectief gezien tegen klachten bij hooikoorts. Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een externe huidprikkeling invloed wordt uitgeoefend op de bij het innervatiegebied horende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. De tape, de direct op de huid wordt geplakt, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen (Fysiotape, 2019). De tape wordt meestal op de rug geplakt en in sommige gevallen op de borst.

Neem contact op voor meer informatie.

 

Geachte Cliënten,

Graag uw aandacht voor het volgende:

In verband met het Corona (COVID19) Virus sluiten wij vanaf 16 maart 2020 de praktijk tot nader instructies van de Beroepsgroep (NVH) en het RIVM.

Dit is voor ons een lastig besluit geweest, echter is het geen discussiepunt wanneer onze cliënten een risico dreigen te lopen. Wij nemen dit besluit voor u en onze veiligheid.

Wanneer u een afspraak ingepland heeft staan wordt er contact met u opgenomen om de afspraak te verzetten naar voorlopig week 15.

Patiënten met een specifieke hulpvraag ontvangen advies wat zij intussen kunnen doen.

Voor vragen en/of opmerkingen zijn wij te allen tijde bereikbaar, neemt u gerust contact op.

Wij hopen u spoedig weer te mogen ontvangen in de praktijk.

Met vriendelijke groet,

Team Jonckheid

info@jonckheid
0318 – 240 321