Huidtherapie > Camouflagetherapie

Camoufleren van uw huid; uw huidprobleem minder zichtbaar maken
Veel huidaandoeningen geven een ontsierend beeld. Op de markt zijn er veel camouflage producten verkrijgbaar om de huid te camoufleren. Echter, zijn helaas veel van die producten niet goed voor de huid en kunnen het probleem zelfs verergeren of in stand houden. Camouflage of wel camouflagetherapie kan hierbij een prettige oplossing zijn.

Camouflagetherapie
De Huidtherapeut kan u aanleren hoe u uw huid het beste kunt camoufleren en de juiste producten aanbieden. Dit kan door camouflagetherapie toe te passen. Vooral bij pigment of vaatproblemen kan dit een mooie uitkomst zijn. Dit wordt vaak ook vergoed door de zorgverzekeraar. Ook bij acne is het beter om een camouflageproduct te kiezen die de huid niet verstopt. Minerale producten zijn hierbij vaak de oplossing. Bij Jonckheid zijn speciale camouflageproducten verkrijgbaar die goed zijn voor de huid en lang blijven zitten.

Verwijzing en vergoeding
Tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt, heeft u voor camouflagetherapie door de Huidtherapeut geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).