Laserbehandelingen

Licht– laserbehandelingen bij Jonckheid

Bij Jonckheid bieden we een reeks licht- en laserbehandelingen aan voor zowel medische als cosmetische huidproblemen. Onze gekwalificeerde professionals gebruiken het Stellar M22™ platform van Lumenis™, een medisch laserapparaat dat effectief en veilig is! Met snelle en effectieve behandelingen kunt u snel terug naar uw dagelijkse activiteiten.

Groot probleem of klein, bij Jonckheid kijken we graag met u mee. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek gaan wij graag met u in gesprek om te kijken welk behandelplan het beste bij u past.

Afspraak maken

Onze licht- laserbehandelingen

Bij Jonckheid kunnen door middel van licht- laserbehandelingen een tal van huidproblemen, snel en effectief, behandeld worden. Denk aan pigmentvlekken, roodheid, couperose, acne, beenvaatjes en natuurlijk haargroei. De effectiviteit van een licht- laserbehandeling wordt bepaald door de kwaliteit van het apparaat en de deskundigheid van degene die het apparaat bedient. Licht- laserbehandeling klinkt misschien spannend maar dat is het zeker niet. Door het specifieke licht wordt alleen het gewenste doel behandeld en blijft de huid intact. De behandelingen zijn snel, gemakkelijk en zeker niet ingrijpend. We leggen je graag uit hoe de licht- laserbehandeling per huidprobleem er uit kan komen te zien:

 • Laserbehandeling Ontharen
  Veel mensen hebben last van ingegroeide haartjes of overbeharing. Of u nu graag minder regelmatig wil scheren of last ondervindt van uw haargroei, in beide gevallen kan een licht- laserbehandeling helpend zijn. Lichtbruin tot donker gekleurde haren, op welke plek dan ook, kunnen behandeld worden met het Stellar M22™platform. Nadat de huid is gedesinfecteerd, afgetekend, geschoren en er gel is aangebracht, worden er lichtflitsen afgegeven op de huid. Deze lichtflitsen absorberen het pigment in het haarzakje, hierdoor wordt het verwarmd en breekt het af. Op de pagina overbeharing vindt u meer informatie over onze huidtherapie bij overbeharing.
 • Laserbehandeling pigmentaties
  Na beoordeling van de huid en de donkere vlekken zal worden bepaald welke behandeling het meest geschikt is. Samen bepalen we welke plekjes we gaan behandelen. Deze worden afgetekend en er wordt gel aangebracht. Er worden lichtflitsen gegeven op de vlekken. Het licht absorbeert het pigment waardoor deze wordt verhit en uiteindelijk verdwijnt. De omliggende huid blijft hierbij geheel intact. De flitsen zijn kort en snel, u voelt een tikje tegen de huid. Op de pagina pigmentvlekken verwijderen vindt u meer informatie over onze huidtherapie bij pigmentproblemen.
 • Couperose/ roodheid laseren
  Storende vaatjes op de huid, een rode neus of rode wangen kunnen belemmerend zijn. Echter is hier iets aan te doen. Door de krachtige lichtflitsen die gegeven worden op de huid, worden de vaatjes verhit en breken ze af. Hierdoor verdwijnt de rode kleur en de vaatjes. De omliggende huid blijft hierbij geheel intact. De behandeling is snel en u wordt vriendelijk en professioneel begeleid door de huidtherapeut. Op de pagina couperose behandeling vindt u meer informatie over onze huidtherapie bij couperose/ roodheid.
 • Rosacea laseren
  Bij rosacea ziet men roodheid in de huid, vaatjes en vaak rode bultjes. Door licht- laserbehandelingen kunnen deze vaatjes de kop worden ingedrukt en merkt u dat de activiteit van de rosacea aanzienlijk minder wordt. Roodheid verdwijnt en de ontstekingen zijn minder aanwezig. Daarnaast kan de huidtherapeut u uitgebreid en onderbouwd verder adviseren. Op de pagina rosacea behandeling vindt u meer informatie over onze huidtherapie bij rosacea.
 • Acne laserbehandeling
  Wanneer er sprake is van acne met veel ontstekingen in de huid, te zien aan de gele kopjes, rood/paarse verkleuring en pijn, kunnen licht-laserbehandelingen baat hebben. Deze behandeling is opgenomen in de landelijke acne richtlijn. Bij een ontstekingsacne heeft de bacterie p. acnes de overhand in de huid. Door de blauwe lichtflitsen af te geven in de huid wordt er zowel warmte als zuurstof in de huid gebracht, wat ervoor zorgt dat de bacterie gedood wordt. Op de pagina acne behandelingen vindt u meer informatie over onze huidtherapie bij acne.
 • Spataderen laseren
  Bij Jonckheid zijn we gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van veneuze klachten, dit zijn voornamelijk spataderen. Niet alleen meten wij kousen aan en geven we advies, ook bieden wij met ons Stellar M22™platform, laserbehandeling van dieper gelegen beenvaatjes.
 • Wijnvlekken en andere vaat plekjes laseren
  Een wijnvlek, ook wel naevus flammeus genoemd, is een aangeboren rode vlek in de huid. Het is niet erfelijk en de oorzaak is onbekend. Wijnvlekken kunnen behandeld worden met een pulsed dye laser zoals onze Nd:YAG Long Pulsed in het Stellar M22™platform.

Voordelen van licht- lasertherapie

Korte behandeling
Afhankelijk van de grootte van het behandelde gebied zijn over het algemeen de licht – laserbehandelingen kort (15 min). Dit zorgt ervoor dat u vlug weer verder kunt met uw dagelijkse bezigheden. Bij pigment en vaat behandeling heeft u daarnaast na 1 tot 3 behandelingen al het gewenste effect bereikt.

Bewezen effectief
De mogelijkheden van onze Stellar M22™ zijn gevalideerd in tal van klinische onderzoeken en artikelen. Alleen opgeleide zorgprofessionals mogen met het systeem werken. Daarnaast hebben we de juiste kennis en deskundigheid in huis om u zo effectief mogelijk te helpen.

Veilig
In de huidige wereld waar alles op het internet te verkrijgen is en iedereen een laser kan aanschaffen is het des te belangrijker om een kliniek te zoeken die met gecertificeerde apparatuur werkt onder de verantwoording van een huidtherapeut. U heeft maar 1 lichaam en een foutje is zo gemaakt. Maak daarom een verstandige keuze en breng uw huid in betrouwbare handen bij Jonckheid.

Professioneel
Onze HBO opgeleide huidtherapeuten en intern gecertificeerde schoonheidsspecialisten hebben als doel specialistisch, vriendelijk en effectief u te helpen. Door vakkennis en ervaring zijn wij in staat het verschil te maken voor uw huid.

Licht- Laserbehandeling gezicht voor en na

Voor en na ontharing

laserbehandeling ontharing voor en na foto
Voor en na pigmentvlek
laserbehandeling pigment voor en na foto

Voor en na vaatjes/roodheid

laserbehandeling vaatjes, roodheidvoor en na foto
Voor en na beenvaatjes
laserbehandeling beenvaatjes voor en na foto

Onze verschillende licht- lasers

Wij zijn in het bezit van het Stellar M22™ platform van Lumenis™. Dit apparaat beschikt over een laser en een IPL systeem. De Stellar M22™ wordt over de hele wereld gebruikt door artsen, om een veelzijdigheid aan huidproblemen te behandelen met goede resultaten. Hierdoor kunnen we zowel haren en pigmentvlekken behandelen als bijvoorbeeld dieper gelegen beenvaatjes. Het Stellar M22™platform wordt over de hele wereld gebruikt door artsen, om een veelzijdigheid aan huidproblemen te behandelen met goede resultaten. De mogelijkheden van de Stellar M22™ zijn gevalideerd in tal van klinische onderzoeken en artikelen.

Wat kost een laserbehandeling?

De prijs is per keer, per behandeling. Het aantal behandelingen verschilt per huid probleem. Bij laserontharing zijn er 6 tot 9 behandelingen nodig voor 80% haarreductie. Bij pigmentvlekken en couperose ligt het tussen de 1 á 3 keer. De prijzen zijn gebaseerd op zones, dit heeft te maken met het oppervlakte van het behandelde gebied.

*Prijzen per behandeling Overbeharing
XXS-zone € 75,-
XS-zone € 125,-
S-zone € 175,-
M-zone € 235,-
L-zone € 275,-
XL-zone € 325,-
XXL-zone € 375,-
3XL-zone € 425,-

*Prijzen per behandeling Pigmentatie, Couperose/ roodheid en vaatjes (rosacea)
XS-zone € 80,00
S-zone € 125,00
M-zone € 175,00
L-zone € 230,00
XL-zone € 265,00

*Prijzen per behandeling Acne
S-zone € 80,00
M-zone € 125,00
L-zone € 175,00

*Prijzen per behandeling Spataderen, Wijnvlekken en andere vaat plekjes
S-zone € 125,00
M-zone € 175,00
L-zone € 250,00
Wijnvlek v.a. € 150,-

*Prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen en schrijffouten

Verwijzingen en vergoedingen

Voor een licht- laserbehandeling bij Jonckheid is geen verwijzing nodig van een arts. Echter indien gewenst werken we graag samen met uw huisarts. Ook is Jonckheid gecontracteerd met alle zorgverzekeraars in Nederland. Wanneer er sprake is van acne in het gelaat, overbeharing in gelaat of dusdanig storende verkleuring in het gelaat, is er met een aanvullende zorgverzekering soms vergoeding mogelijk.
Op deze pagina kunt u terugvinden of uw zorgverzekering vergoeding biedt voor acnetherapie
Op deze pagina kunt u terugvinden of uw zorgverzekering vergoeding biedt voor laserontharing
Op deze pagina kunt u terugvinden of uw zorgverzekering vergoeding biedt voor camouflagetherapie

Veelgestelde vragen

Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig voor ontharing?

Bij ontharing mag u, voor het maximale resultaat, rekening houden met 6 tot 9 behandelingen om de 6 weken. Echter merkt u al vanaf de eerste behandeling aanzienlijk verschil. Dat er meerdere behandelingen nodig zijn heeft te maken met de groeifase van een haar. Een haar maakt een groei-cyclus door. Verder in de cyclus begint de haar los te komen van de wortel en valt die uit, er vormt zich dan een nieuwe haar in de wortel. Wanneer een haar wordt behandeld aan het begin van zijn groei-cyclus wordt die vernietigd. Een haar die tegen het einde van zijn cyclus wordt behandeld, wordt wel verwijderd maar de haar die eronder al aan het groeien was niet. Hierdoor moet de behandeling herhaald worden. Ook de dikte van een haar en de hoeveelheid spelen hierin mee. Zeer grove en veel haren zullen meer behandelingen nodig hebben dan een gebied waar minder haren groeien.

Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig voor pigmentvlekken en vaatjes?

Na 1 behandeling merkt u al het verschil en is het doel soms al bereikt. Afhankelijk van uw doel, de grootte en diepte van de plek zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig.

Hoelang mag u niet in de zon voor en na een laserbehandeling?

Bij ontharing mag men 4 tot 6 weken niet in de zon of onder de zonnebank rondom een laserbehandeling. Dit heeft te maken met de mate van pigmentvorming in de huid. Een vers gebruinde huid behandelen kan als gevolg hebben dat het apparaat ook het pigment uit de huid absorbeert met als gevolg dat er witte vlekken ontstaan. Of de huid kan verbranden doordat het pigment verhit wordt op de huid. Gaat u juist na een laserbehandeling in de zon dan kan het pigment in de huid getriggerd worden, echter met een goede laag zonnebrand, om de twee uur, kunt u dit voorkomen. Dit alles wordt door de huidtherapeut grondig beoordeeld en uitgelegd. U hoeft alleen maar ons advies op te volgen!

Doet de laserbehandeling pijn?

Een lekkere ontspannende behandeling is het niet, want we willen immers effectief resultaat. De behandelingen zijn echter kort en goed te ondergaan. Men voelt tijdens de flits een elastiek tikje tegen de huid en soms wat warmte. Dit trekt daarna gelijk weg.

Is het resultaat blijvend?

Bij Jonckheid hechten we waarde aan eerlijke voorlichting. Het is daarom belangrijk om te weten dat 100% haargroei reductie helaas niet mogelijk is. Na 6 tot 9 behandelingen is 80% haargroei reductie het resultaat. Dit betekent dat er misschien nog enkele dunne haartjes te zien zijn, maar het geheel verdwenen is. Als een haarzakje in zijn groeifase effectief wordt behandeld, is deze vernietigd en dus blijvend weg. Een geheel haarloze huid en nooit meer scheren is geen realistische verwachting. Daarnaast wanneer men in de toekomst vanwege medische redenen bepaalde hormoonmedicatie moet slikken kan soms haargroei weer worden getriggerd. Ook bij hormonale oorzaken komen onze cliënten soms, wanneer nodig, voor onderhoud eens per jaar terug.

Bent u geïnteresseerd in deze behandeling?

Neem contact op voor een vrijblijvend advies- en intakegesprek!

Afspraak maken