Huidtherapie > Littekens

Littekens kunnen op veel verschillende manieren ontstaan. Na een operatie, een ongeluk of een huidaandoening zoals bijvoorbeeld acne. Om een litteken zo mooi mogelijk te laten genezen is het van belang om direct na de genezing te starten met de verzorging van het litteken door het smeren van bijvoorbeeld een zalf of het gebruik van een siliconen-pleister. Bovendien is vermijden van de zon belangrijk om te voorkomen dat het litteken donker verkleurd. De Huidtherapeut heeft kennis en interventies in huis om littekens te behandelen.

Behandeling
De behandeling verschilt per soort litteken. De behandelmogelijkheden zijn:

  • Siliconen-therapie
  • Littekenmassage
  • Medische/chemische peelings (aanbrengen van vloeistoffen)
  • Micro-needling (een pen met meerdere minuscule naaldjes die over de huid vibreren)
  • Huidadvies

Resultaat
Of het nog maar kort geleden is of al jaren terug, er is altijd verbetering te bereiken. Zeker wanneer u last ervaart door het litteken zoals jeuk, pijn of verkleving, is het de moeite waard eens langs te komen. Meestal merkt u na enkele behandelingen al verbetering.

Verwijzingen en vergoedingen
Voor de behandelingen van littekens door de Huidtherapeut heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

 

Geachte Cliënten,

Graag uw aandacht voor het volgende:

Wij gaan onze zorg weer op een veilige en verantwoorde wijze opschalen. Onze praktijkvoering is aangepast aan de regels van de overheid aangaande ‘social distancing’ en met gebruik van het algemeen hygiëneprotocol voor paramedici.

We starten eerst met de behandeling van patiënten met toename van de ernst van de klacht als deze langer uitgesteld wordt.
Voorafgaand aan elk consult stellen wij u de volgende vragen:

Kunt u 1 of meerdere vragen met JA beantwoorden? Neem dan eerst contact met ons op voordat u naar de praktijk komt.

Vragen?
0318 – 240 321
info@jonckheid.nl

Met vriendelijke groet,

Team Jonckheid