Huidtherapie > Huidbultjes

Op de huid kunnen allemaal verschillende bultjes, vlekjes en aanhangsels ontstaan. De Huidtherapeut heeft verschillende tools om deze zo mooi en goed mogelijk te verwijderen. Als u twijfels heeft over plekjes of advies wilt over preventie van huidkanker, kunt u bij ons terecht.

Behandeling
Zapper
Hiermee worden de plekjes door warmte weggehaald. Dit is licht gevoelig, maar het is altijd snel gedaan en daarom goed te doen. Meestal zijn de plekjes na één behandeling verdwenen. Soms is er nog een tweede behandeling nodig om grotere plekjes in zijn geheel te laten verdwijnen.

Cryo-pen
Hiermee worden de plekjes behandeld door stikstof. Dit zorgt ervoor dat men er niets van voelt en haalt de plekjes effectief weg. Meestal is 1 behandeling voldoende, soms moet een plekje vaker dan 1 keer behandeld worden voordat het echt helemaal weg is.

Verwijzing en vergoeding
Tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt, heeft u voor de behandeling van huidbultjes geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).