Huidtherapie > Acne / Acnelittekens

Uitgebreide acne of enkele puistjes
Wanneer men last, heeft van onzuiverheden op de huid zoals mee-eters, bultjes, puistjes of ontstekingen in het gezicht of ergens anders, is dat ontzettend vervelend. Of men nou enkele puistjes heeft of een heftig uitgebreide acne, iedereen wilt liever een gladde, zuivere huid. Gelukkig is er veel mogelijk om acne te verminderen en u weer beter in uw vel te laten voelen. Het is zonde om er mee te blijven zitten. We kunnen door een gesprek bepalen wat uw verwachtingen/ wensen zijn en daarop een advies-behandelplan maken.

Acne
Het komt bij meer dan de helft van de mensen tussen de leeftijd van 12 en 24 voor; Acne. De meest voorkomende plekken zijn: in het gezicht, op de rug en de borst. Op het behaarde hoofd, het voorhoofd, de neus en de kin (de T-zone) zijn extra veel actieve talgklieren aanwezig die acne kunnen veroorzaken.
Acne kan emotionele en psychosociale problemen veroorzaken. De puistjes en pukkels kunnen zorgen voor gevoelens van angst, schaamte, minderwaardigheidscomplexen en depressies.
Op het moment dat de acne niet meer actief aanwezig is, kunnen er nog wel storende acnelittekens en pigmentvlekken aanwezig zijn. Door vroegtijdig bij de Huidtherapeut aan te kloppen kan dit voorkomen worden.

Acnetherapie
Bij Jonckheid kunnen we alle vormen van acne en acnelittekens behandelen. In veel gevallen doen we dit samen met de huisarts of dermatoloog. Het doel is om met de juiste huidverzorging, of wanneer gewenst medicatie, de ontsteking te remmen, de groei van bacteriën te verminderen of de talgvorming te remmen. Daarnaast kan de

Huidtherapeut de bestaande onzuiverheden behandelen door onder andere:

  • Manueel reinigen van de huid
  • Chemische peelings (aanbrengen van vloeistoffen)
  • Microneedling (een pen met meerdere minuscule naaldjes die over de huid vibreren)
  • Camouflagetherapie


De behandeling bestaat uit een combinatie hiervan om het beste resultaat te bereiken. Dit wordt afgestemd op uw huid en wensen. Daarnaast is huidadvies en zelfmanagement belangrijk.

Resultaat
Na 1 of 2 behandelingen wordt er al verbetering gezien en naarmate de tijd vordert, wordt dit alleen maar meer. Door de behandeling en adviezen van de Huidtherapeut zullen de onzuiverheden verminderen en kunnen littekens worden voorkomen of verbeteren. Uw huid wordt weer egaler waardoor u zich lekkerder in uw vel zult voelen.

Verwijzing en vergoeding
Tenzij uw zorgverzekeraar daar om vraagt, heeft u voor de behandelingen van Acne en Acnelittekens bij Jonckheid geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. Acnetherapie valt onder de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

 

Geachte Cliënten,

Graag uw aandacht voor het volgende:

In verband met het Corona (COVID19) Virus sluiten wij vanaf 16 maart 2020 de praktijk tot nader instructies van de Beroepsgroep (NVH) en het RIVM.

Dit is voor ons een lastig besluit geweest, echter is het geen discussiepunt wanneer onze cliënten een risico dreigen te lopen. Wij nemen dit besluit voor u en onze veiligheid.

Wanneer u een afspraak ingepland heeft staan wordt er contact met u opgenomen om de afspraak te verzetten naar voorlopig week 15.

Patiënten met een specifieke hulpvraag ontvangen advies wat zij intussen kunnen doen.

Voor vragen en/of opmerkingen zijn wij te allen tijde bereikbaar, neemt u gerust contact op.

Wij hopen u spoedig weer te mogen ontvangen in de praktijk.

Met vriendelijke groet,

Team Jonckheid

info@jonckheid
0318 – 240 321