Huidtherapie > Rosacea

Rosacea is een vervelende huidaandoening die u erg kan belemmeren in het dagelijks leven. Het is een chronische huidaandoening in het gelaat die vooral voorkomt bij mensen tussen de leeftijd van 30 en 50 jaar. Rosacea is te herkennen aan een gelijkmatig verdeelde roodheid over het gezicht, waarbij uitgezette vaatjes zichtbaar zijn. Men heeft last van “flushing” (blozen), waardoor de roodheid in het gezicht verergert en puistjes en bultjes zichtbaar worden. Vergeleken met acne ziet men bij rosacea géén mee-eters. Gelukkig kan de Huidtherapeut er iets aan doen om het te verminderen.

Behandeling
De medicatie die vaak voorgeschreven wordt is niet voor iedereen prettig en kan soms bijwerkingen geven. De behandeling bij Jonckheid bestaat voornamelijk uit; huidadvies, bepaalde leefregels en het manueel reinigen van de huid om de ontstekingen te verminderen. Bovendien kan met licht/lasertherapie en microneedling, de roodheid worden verminderd. Voor iedereen is de behandeling anders, we kijken naar wat uw verwachtingen en wensen zijn.

Resultaat
Meestal merkt u al na één behandeling dat de huid aanzienlijk verbeterd. Door het uit-reinigen van de huid worden de ontstekingen minder en de huid rustiger. Door goed huidadvies weet u beter hoe u kunt omgaan met Rosacea en hoe de huid te verbeteren. De laser/IPL of microneedling behandelingen kunnen de roodheid aanzienlijk verminderen en indirect de Rosacea minder actief maken.

Verwijzingen en vergoedingen
Tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt, heeft u voor de behandeling van vaatafwijkingen door de huidtherapeut geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).

 

Geachte Cliënten,

Graag uw aandacht voor het volgende:

In verband met het Corona (COVID19) Virus sluiten wij vanaf 16 maart 2020 de praktijk tot nader instructies van de Beroepsgroep (NVH) en het RIVM.

Dit is voor ons een lastig besluit geweest, echter is het geen discussiepunt wanneer onze cliënten een risico dreigen te lopen. Wij nemen dit besluit voor u en onze veiligheid.

Wanneer u een afspraak ingepland heeft staan wordt er contact met u opgenomen om de afspraak te verzetten naar voorlopig week 15.

Patiënten met een specifieke hulpvraag ontvangen advies wat zij intussen kunnen doen.

Voor vragen en/of opmerkingen zijn wij te allen tijde bereikbaar, neemt u gerust contact op.

Wij hopen u spoedig weer te mogen ontvangen in de praktijk.

Met vriendelijke groet,

Team Jonckheid

info@jonckheid
0318 – 240 321