Oedeemtherapie

Oedeem is de medische term voor vocht wat zich ophoopt in een bepaald lichaamsdeel waardoor het opzwelt. Soms komt dit doordat het lichaam het vocht niet kan afvoeren door een defect of door een teveel aan vocht.
Oedeem kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn door een verkeerde aanleg in het lymfestelsel of door bijvoorbeeld een operatie, infectie, ongeval, spataderen of na de behandeling van kanker door radiotherapie, chemotherapie en/of het verwijderen van lymfeklieren.

Er zijn verschillende soorten oedemen:

  • Lymfoedeem
  • Spataderen en veneus oedeem
  • Lipoedeem
  • Hoofd/hals oedeem

De huidtherapeut is de specialist in de behandeling van oedeemproblematiek. Door de 4-jarige HBO opleiding waarin oedeem centraal staat, beheerst de huidtherapeut de juiste kennis en technieken om oedeem te behandelen. Kijk in het menu voor welke behandelingen er zijn. Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het gaat om oedeem.

U merkt na de behandeling snel verbetering en kunt hierdoor weer uw gewone dagelijkse bezigheden oppakken. Bij Jonckheid kunnen we u uitgebreid informeren.

 

Geachte Cliënten,

Graag uw aandacht voor het volgende:

In verband met het Corona (COVID19) Virus sluiten wij vanaf 16 maart 2020 de praktijk tot nader instructies van de Beroepsgroep (NVH) en het RIVM.

Dit is voor ons een lastig besluit geweest, echter is het geen discussiepunt wanneer onze cliënten een risico dreigen te lopen. Wij nemen dit besluit voor u en onze veiligheid.

Wanneer u een afspraak ingepland heeft staan wordt er contact met u opgenomen om de afspraak te verzetten naar voorlopig week 15.

Patiënten met een specifieke hulpvraag ontvangen advies wat zij intussen kunnen doen.

Voor vragen en/of opmerkingen zijn wij te allen tijde bereikbaar, neemt u gerust contact op.

Wij hopen u spoedig weer te mogen ontvangen in de praktijk.

Met vriendelijke groet,

Team Jonckheid

info@jonckheid
0318 – 240 321