Oedeemtherapie

Oedeem is de medische term voor vocht wat zich ophoopt in een bepaald lichaamsdeel waardoor het opzwelt. Soms komt dit doordat het lichaam het vocht niet kan afvoeren door een defect of door een teveel aan vocht.
Oedeem kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn door een verkeerde aanleg in het lymfestelsel of door bijvoorbeeld een operatie, infectie, ongeval, spataderen of na de behandeling van kanker door radiotherapie, chemotherapie en/of het verwijderen van lymfeklieren.

Er zijn verschillende soorten oedemen:

  • Lymfoedeem
  • Spataderen en veneus oedeem
  • Lipoedeem
  • Hoofd/hals oedeem

De huidtherapeut is de specialist in de behandeling van oedeemproblematiek. Door de 4-jarige HBO opleiding waarin oedeem centraal staat, beheerst de huidtherapeut de juiste kennis en technieken om oedeem te behandelen. Kijk in het menu voor welke behandelingen er zijn. Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het gaat om oedeem.

U merkt na de behandeling snel verbetering en kunt hierdoor weer uw gewone dagelijkse bezigheden oppakken. Bij Jonckheid kunnen we u uitgebreid informeren.

 

Geachte Cliënten,

Graag uw aandacht voor het volgende:

Wij gaan onze zorg weer op een veilige en verantwoorde wijze opschalen. Onze praktijkvoering is aangepast aan de regels van de overheid aangaande ‘social distancing’ en met gebruik van het algemeen hygiëneprotocol voor paramedici.

We starten eerst met de behandeling van patiënten met toename van de ernst van de klacht als deze langer uitgesteld wordt.
Voorafgaand aan elk consult stellen wij u de volgende vragen:

Kunt u 1 of meerdere vragen met JA beantwoorden? Neem dan eerst contact met ons op voordat u naar de praktijk komt.

Vragen?
0318 – 240 321
info@jonckheid.nl

Met vriendelijke groet,

Team Jonckheid