Oedeemtherapie

Oedeem is de medische term voor vocht wat zich ophoopt in een bepaald lichaamsdeel waardoor het opzwelt. Soms komt dit doordat het lichaam het vocht niet kan afvoeren door een defect of door een teveel aan vocht. Een effectieve oplossing hiervoor is oedeemtherapie.

Oedeem kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn door een verkeerde aanleg in het lymfestelsel of door bijvoorbeeld een operatie, infectie, ongeval, spataderen of na de behandeling van kanker door radiotherapie, chemotherapie en/of het verwijderen van lymfeklieren.

Afspraak maken

De oedemen die bij onze oedeemtherapie worden behandeld

Daarnaast vertrekken wij ook

De huidtherapeut is de specialist in de behandeling van oedeemproblematiek. Door de 4-jarige HBO opleiding waarin oedeem centraal staat, beheerst de huidtherapeut de juiste kennis en technieken om oedeem te behandelen. Kijk in het menu voor welke behandelingen er zijn. Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het gaat om oedeem.

Het resultaat na de oedeemtherapie

U merkt na de behandeling snel verbetering en kunt hierdoor weer uw gewone dagelijkse bezigheden oppakken. Bij Jonckheid kunnen we u uitgebreid informeren.